De Mooij zelf met de verfkwast aan de slag om trafohuisje te schilderen

De Mooij zelf met de verfkwast aan de slag om trafohuisje te schilderen

Kees de Mooij bij het opgeschilderde trafohuisje naast zijn zaak aan de Zuidoostsingel. Foto: Jan van de Kasteele

Sommige mensen zien het meteen, anderen gaan er zonder erg voorbij. Maar het trafohuisje aan de Zuidoostsingel in Bergen op Zoom staat er sinds een tijdje weer heel strak bij. Opnieuw geschilderd. Door de buurman.

“En tot mijn verbazing is het nog steeds netjes”, zeggen Hans de Mooij en zijn zoon Kees van Kees de Mooij Fiets en Fitness. Het trafohuisje is van tanteLouise-Vivensis en staat op de nominatie gesloopt te worden. Dat zou al in oktober gebeurd moeten zijn, maar is uitgesteld. Het gebouwtje was in de loop der tijd zwaar bewerkt met graffiti. En dat was De Mooij een doorn in het oog. Hij besloot daarom zelf de kwast ter hand te nemen. “Dat lukt ons nog wel”, vertellen de ondernemers. “We hebben het mooi groen gemaakt, de kleur die het al had. En het ziet er nu weer netjes uit.” Want zo’n verwaarloosd gebouw straalt ook af op zijn pand. “Je wil als ondernemer toch niet naast een bouwval zitten?” Op de muur zit nog wel wat graffiti, maar het schilderwerk ziet er patent en fris uit.

Het trafohuisje is kort na de Tweede Wereldoorlog gebouwd en was bedoeld om de stroomvoorziening in Bergen op Zoom te regelen. Het was als zodanig maar korte tijd in gebruik, want de capaciteit was al snel te beperkt voor de rap groeiende stad. Nu staat het al tijden leeg, in afwachting van sloop. SIEB oftewel de Stichting Bergen op Stoom is nog bezig tekeningen in het gebouw, onder meer van Louis Weijs te redden.

BN/DeStem 21 december 2011, Jan van de Kasteele

Reageren op dit bericht

Via onderstaand formulier kunt u een reactie op dit bericht achterlaten.

Uw e-mailadres wordt nooit aan derden verstrekt. De verplichte velden zijn gemarkeerd met een *