Bergen op Stap

‘Bergen op Stap,  ruim 125 jaar cafeetjes, barretjes en hotels in Bergen op Zoom’ wordt het derde deel van de trilogie ‘Bergen op ….’. Na Bergen op Stoom in november 2009, Bergen op Weg in september 2014, verschijnt Bergen op Stap in november 2019.

Het is een boek over het uitgaansleven van Bergen op Zoom. Op alfabetische straatnaamvolgorde worden verdwenen en nog bestaande café’s in Bergen op Zoom beschreven: historie café, bijzondere uitbaters, bijzondere klanten, activiteiten, verenigingen. Dit alles gelardeerd met talloze afbeeldingen. Er zijn nu al circa 450 locaties in beeld gebracht met daaraan gekoppeld 750 horecagelegenheden.

SIEB-lid Henk Franken ziet hiermee een langgekoesterde wens in vervulling gaan. Al 25 jaar doet Henk onderzoek naar de Bergse horecageschiedenis. Hij heeft vele uren in het archief doorgebracht op zoek naar de drankwetverloven sinds de invoering van de Drankwet in 1881. Ook heeft Henk heel veel uitbaters en oud-uitbaters van Bergse café’s geïnterviewd. En als verzamelaar heeft Henk een unieke collectie horeca-memorabilia bijeengebracht.

Oproep

Als u een verhaal, anekdote, foto of materiaal heeft waarvan u vindt dat het niet mag ontbreken in Bergen op Stap kunt u contact opnemen met Henk Franken via info@bergenopstoom.nl of (0164) 234 985.

 

The than with definitely in got great my 8 spray online canadian pharmacy viagra may anyone some and Feel hair has purchased at put?